MALZEMELER:
- 2 su bardağı baldo pirinç,
- 1 tavuk göğsü,
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 yemek kaşığı sıvıyağı,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 3 su bardağı tavuk suyu,
- Tavuk göğüs eti haşlanır. Haşladıktan sonra tavuk eti tiftilir. Suyu ayrılır.
- Yıkanmış pirinç 1 yemek kaşığı sıvıyağında piriçler camlaşıncaya kadar kavrulur. haşlanmış nohut ve tereyağı ilave edilir bir iki kere karıştırılır. 3 su bardağı olacak şekilde ayırdığımız tavuk suyu ve sıcak su ile tuz eklenir karıştırılır, kısık ateşte pilav pişirilir.
- Servis tabağına alındıktan sonra üzerine tiftilen tavuk eti konularak servis yapılır.
Yorum Gönder