LOKMA TATLISI
Malzemeler1/2 paket yaşmaya
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
Az tuz
Yeteri kadar su
Şerbeti için
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapılışı
Yaşmayamızı ılık süt içerisinde eritelim. Unumuzun ortasını açalım eritilmiş mayayı, çok az tuz atıp yoğuralım. Su ilave edip fazla katı olmayan bir hamur elde edelim. Üzerini ıslak bir bezle örtüp mayalanmasını bekleyelim. Hamurumuz mayalanırken şerbetimizi kaynatalım. Şerbetimizi ateşten alırken bir paket vanilyamızı ekleyip soğuması için kaldıralım. Hamurumuz mayalandığında ister sıkma torbasında, ister kaşıkla yada elle küçük toplar edip kızgın yağda nar gibi kızarana kadar pişirelim. (Ben jelatin torbanın ucunu kesip hamuru içine doldurdum avuç içimle sıkarak küçük toplar elde ettim.) Pişen lokmaları yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete yatıralım. Şerbeti çok iyi çektikten sonra servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
LOKMA TATLISININ ŞİFASI
01. Erkek sağlığına faydalıdır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Vücuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.
Bu tarifimi etkinlikleri devam eden MİNTİNİN MUTFAĞI'na gönderiyorum. Bol katılımlı etkinlik olması dileklerimle
Yorum Gönder