DONDURMALI SARMA KADAYIF
Malzemeler300 gr. çiğ kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı erimiş tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 paket vanilya
Yapılışı
Çiğ kadayıfımızı tezgahın üzerine koyalım. Üzerinden bir tutam alıp tezgah üzerine yayalım. İç cevizimizden biraz koyup sigara böreği gibi saralım. Fırın tepsisine dizelim. Herbir sarmanın üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan şerbetimizide hazırlayalım. (Şerbetimiz diğer şerbetli tatlılar gibi koyu olmasın) Şerbet sıcakken hafif ılıyan soğuya yakın sarma kadayıfların üzerine dökelim. İyice çekmesi için bir müddet bekleyelim. Sarma kadayıflarımız iyice soğuduğunda ister üzerini bol fıstık ve cevizle süsleyerek, ister dondurma ile servis yapıp afiyetle yiyelim.
DONDURMALI SARMA KADAYIFIN ŞİFASI
01. Enerji verir. Vücudun direncini artırır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Kilo almaya yardımcıdır.
04. İştah açar.
Yorum Gönder