0


Ramazan ayının vazgeçilmezi kadayıf tatlısı ve güllaç bence. Bizim evde her ramazan muhakkak yapılır. Geçen yıllarda da kadayıf dolması denemiştim ve kaymak ile harika olmuştu.. Eşimin arkadaşları da çok beğenmişlerdi. İşte size Turhal’a gittiğimde Gülsüm yengemin yaptığı bol cevizli kadayıfın tarifini vereceğim. Harika olmuştu yumuşacık. Kimi hafif kıtır sever tam şerbeti çekmeden ama ben lokum gibi olduğu zaman bayılırım. Ve geçelim tarifimize…

Malzemeler:
1 kilo tel kadayıf
2 su bardağı iç ceviz
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı

Şurubu:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon.



Yapılışı:
Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynayınca içine limon dilimini atıp hafif şeker yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfı tezgaha serip yapışmış olan yerlerini elimizle didikleyerek açalım.Yağlanmış tepsiye gelişi güzel serin ve yavaş yavaş eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiye kadayıfların yarısını bastırarak bu şekilde yerleştirin.

Kadayıfların üzerine çekilmiş cevizi dökün. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine serin ve eritilmiş yağı yine üzerine gezdirin ve kadayıfları elinizle iyice bastırın. Ve ısıtılmış fırına tepsiyi koyun yüzü nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılımış olan şerbeti kadayıfın üstüne gezdirin ve soğuduğunda dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…


Bende bu tarifimi Sevgili Gelibolu17 nin ev sahipliğini üstlendiği ;
İftar bereketi Etkinliği - 4- 'e
Gönderiyorum ..

Yorum Gönder

 
Top