TATLI ÇORBA
Malzemeler 1 su bardağı vişne reçeli
1/2 çay baydağı kuru üzüm
4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı döğülmüş buğday (Gendime)
1 adet elma
5-6 adet kuru incir
5-6 adet kuru kayısı
5-6 adet kru erik
1/2 çay bardağı iç fındık
Az tuz
Yapılışı
Tenceremizde döğme buğdayımızı pişirelim. Şekerimizi ekleyelim. İncir,elma,üzüm,kayısı ve eriği ayrı bir kapta pişirip. Döğme bulunan tenceremize ilave edelim. Kaynamaya devam eden çorbanın koyuluğuna bakalım çok koyu olmaması için su ilave edebiliriz.Fındığımızı, vişne reçelimizi azar azar karıştırarak tenceremize katalım. Çok az (bir fiske)tuz atalım. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirelim. Servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.
TATLI ÇORBANIN ŞİFASI
01. Vücut yorgunluğunu alıp kişiye zindelik verir.
02. Çocukların gelişmesine yardımcı olur.
03. İdrar söktürücüdür.
04. Anne sütünü artırıcıdır.
05. Vücuda enerji verir.
Yorum Gönder