0





Aslında patlıcanlı harcı en çok çarşaf böreğine yakıştırırım.Annemle beraber Makbule Teyzeden öğrendiğimiz yöntemle çekiştire çekiştire açtığımız çarşaf böreğinin patlıcanlısı benim baklava yufkasından kıymalı börek ile beraber en çok sevdiğim böreklerdir.

Ancak vakit darlığından ve aşırı sıcaklar beni yine hazır yufka kullanmaya itti:)Böreği yaptıktan sonra bu harcı baklava yufkası ile denemediğime çok hayıflandım... Ramazan yaklaşırken birde o şekilde deneyip siteye eklicem mutlaka..Bu şekilde yumuşak bir börek olurken,baklava yufkaı ile çıtır severlerin çok hoşuna gidebilecek bir börek daha çıkartabiliriz:)

Malzemeler(büyük boy fırın tepsisi için)

5 adet yufka
3 kaşık yoğurt
2 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık süt

İç Harcı

4 adet kemer patlıcan
300 gram kıyma
1 adet kurusoğan
4 adet kırmızı domates
4-5 adet çarliston biberi
yarım çay bardağı zeytinyağı
1/4 demet maydanoz
tuz,karabiber,çörekotu

İç harcımızı hazırlamak için yarım çay bardağı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz.Halka şeklinde doğranmış biberlerimizi ve küp küp doğranıp tuzlu suda 15 dakika beklettiğimiz patlıcanlarımızı da ilave edip kavurmaya devam edelim.

Patlıcanlar yumuşayınca kıyma ve kabukları soyulup minik küp şeklinde doğranmış domateslerimizide ilave edip domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edip ocağın altını kapatalım.Pişen harcımızın içine tuz,karabiber ve 1/4 demet ince kıyılmış maydonozuda ilave edip harcımızı soğumaya bırakalım.

Sos malzemelerimizi bir kasede iyice çırpalım.Bir yufkamızı tezgahamıza yayıp sosumuzu silikon yumurta fırçası yardımı ile her yerine sürelim.Yufkamızın 1/4 lük kısmını kapatacak şekilde en üstünü üst üste getirelim.Çift kat olan yere harcımızı uzunlamasına yayıp rulo saralım ve rulomuzu tepsinin en ortasından başlayacak şekilde dolandıra dolandıra dolayalım.Yufkalarımız bitene kadar aynı işleme devam edelim.(siz isterseniz her bir yufkayı ikiye bölüp düz olan tarafa harç sarın ve o şekilde rulo yapıp dolayın.Zaten asıl dolama şeklide bu ..bana öyle estiği için bütün yufkayı doladım :))Sostan arta kalanı böreğimizin en üstüne sürüp çörek otu serpelim ve 180 dereceli fırında böreğimiz kızarana kadar pişirelim.











Not:Bu böreği üzerinde sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos ile yemesi çok keyifli.O şekilde ve iç harcını sade olarak resimledim...


Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top