Bu pırasalı böreğin tarifi yine kardeşim Sevilay dan. Sizlere daha önce de bahsettiğim gibi zaman zaman nefis tariflerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Ellerine sağlık devamını bekliyorum...
MALZEMELER:
- 6 adet yufka,
- 1 kg pırasa,
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yumurta,
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt,
- Pırasalar yeşil sapları fazla kalmayacak şekilde kesilir, ince ince doğranır. zeytinyağında suyu çekinceye kadar kavrulur. Ocaktan alınır kimyon ilave edilip karıştırılır soğumaya bırakılır.
- 3 yumurta, zeytinyağı ve süt çırpılarak yufkalara sürülecek sos hazırlanır.
- Üç yufka yağlanmış fırın tepsisine ayrı ayrı sığacak şekilde kırışık yayılarak serilir, aralarına hazırlanan sostan sürülür. Üzerine pırasa ile hazırladığımız börek içi eşit şekilde yayılır. kaşar peyniri rendesi serpilir.
- Kalan üç yufka yine kırışık şekilde aralarına harç sürülerek tepsiye serilir. Üzerine kalan sos dökülür dilimlenir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Yorum Gönder