0
Taze fasulyeyi   iki şekilde hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. İki şekilde de hazırlayıp dondurucuya koyuyorum.
  1. Şoklanarak saklanması.
  2. Direk dondurucuda saklanması,.
ŞOKLANARAK DONDURUCUDA MUHAFAZASI:
  • Fasulyeler yıkanır ayıklanır istenilen boyutta bölünür.
  • Geniş bir tencereye su konularak kaynatılır. Yarım kg fasulye bir süzgeç içinde kaynar suya daldırılır 3-4 dakika bekletilir,  hemen sonra süzgeç ile beraber soğuk suya tutulur. Bu şekilde fasulye şoklanmış olur. 
  • Daha sonra fasulye süzülür, kurutulur buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak dondurucuya yerleştirilir. 
DİREK DONDURUCUDA SAKLANMASI:
  • Fasulyeler yıkanır ayıklanır. istenilen boyutta bölünür.
  • Buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak yerleştirilir.
NOT: Taze börülceye de aynı işlem uygulanır. Dondurucudan çıkarılan sebzeleri çözdürmeden direk pişiriniz. Çözülerek pişirilirse hücre yapıları bozulur besleyici değerleri kaybolur.

Yorum Gönder

 
Top