Taze fasulyeyi iki şekilde hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. İki şekilde de hazırlayıp dondurucuya koyuyorum.
- Şoklanarak saklanması.
- Direk dondurucuda saklanması,.
ŞOKLANARAK DONDURUCUDA MUHAFAZASI:- Fasulyeler yıkanır ayıklanır istenilen boyutta bölünür.
- Geniş bir tencereye su konularak kaynatılır. Yarım kg fasulye bir süzgeç içinde kaynar suya daldırılır 3-4 dakika bekletilir, hemen sonra süzgeç ile beraber soğuk suya tutulur. Bu şekilde fasulye şoklanmış olur.
- Daha sonra fasulye süzülür, kurutulur buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak dondurucuya yerleştirilir.
DİREK DONDURUCUDA SAKLANMASI:- Fasulyeler yıkanır ayıklanır. istenilen boyutta bölünür.
- Buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak yerleştirilir.
NOT: Taze börülceye de aynı işlem uygulanır. Dondurucudan çıkarılan sebzeleri çözdürmeden direk pişiriniz. Çözülerek pişirilirse hücre yapıları bozulur besleyici değerleri kaybolur.
Yorum Gönder