Taze fasulyeyi iki şekilde hazırlayıp dondurucuda saklayabilirsiniz. İki şekilde de hazırlayıp dondurucuya koyuyorum.
- Şoklanarak saklanması.
- Direk dondurucuda saklanması,.
ŞOKLANARAK DONDURUCUDA MUHAFAZASI:- Fasulyeler yıkanır ayıklanır istenilen boyutta bölünür.
- Geniş bir tencereye su konularak kaynatılır. Yarım kg fasulye bir süzgeç içinde kaynar suya daldırılır 3-4 dakika bekletilir, hemen sonra süzgeç ile beraber soğuk suya tutulur. Bu şekilde fasulye şoklanmış olur.
- Daha sonra fasulye süzülür, kurutulur buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak dondurucuya yerleştirilir.
DİREK DONDURUCUDA SAKLANMASI:- Fasulyeler yıkanır ayıklanır. istenilen boyutta bölünür.
- Buzdolabı poşetine konulur. Saklanırken dondurucuda fazla yer kaplamaması için bir kapta şekillendirilerek dondurulur. Donduktan sonra kapdan çıkarılarak yerleştirilir.
NOT: Taze börülceye de aynı işlem uygulanır. Dondurucudan çıkarılan sebzeleri çözdürmeden direk pişiriniz. Çözülerek pişirilirse hücre yapıları bozulur besleyici değerleri kaybolur.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.