Malzemeler:
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 bardak sarı mercimek
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
4-5 kaşık krema
2 adet pırasa
1 adet soğan
Tuz
Yapılışı:
Mercimeğimiz yıkandıktan sonra 2 bardak su ve soğanımız ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan içinden alındıktan sonra süzgeçten geçirilerek pütürsüz bir hale getirilir.
Benzer Yazılar
Etli Yoğurt Çorbası
MALZEMELER250 gram kuzu etiYeteri kadar su5-6 çorba kaşığı yoğurt3 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı ter[...]
Jan 27, 2014Etli Yoğurt Çorbası
MALZEMELER250 gram kuzu etiYeteri kadar su5-6 çorba kaşığı yoğurt3 çorba kaşığı un2 çorba kaşığı ter[...]
Jan 27, 2014Şehriyeli Pilav Tarifi
Şehriyeli Pilav Tarifi Genel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıPişirme Yön[...]
Oct 24, 2013Pilav Üstü Çöp Şiş Tarifi
Pilav Üstü Çöp Şiş Tarifi Genel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta : E[...]
Sep 07, 2013İkbal Gürpınar İç Pilavı Tarifi
İkbal Gürpınar İç Pilavı TarifiGenel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta : İ[...]
Sep 07, 2013İkbal Gürpınar Bulgur Pilavı Tarifi
İkbal Gürpınar Bulgur Pilavı TarifiGenel BilgilerKategori : Pilav TarifleriMutfak : Türk MutfağıUsta[...]
Sep 06, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.