0
Balıkçılarda satılan somonu çok yağlı ve ağır bulduğum için asla yiyemediğimizi daha evvel yazmıştım.İglo'nun neredeyse her türünü dondurucumdan eksik etmeme rağmen somonunu nedense hiç almamıştım ve bu konu somonu yerken eşimden büyük tepki aldı:)

Neden daha evvel alıp ona bu somondan yapmamışım omega eksikliği yaşıyormuş benim yüzümden :)) Balığı bekletmeden tüketmek lazım geldiği için :)elimde olan 2 kareyi sizinle paylaşıyorum....1 kutu somondan 2 adet çıkıyor ve toplam 250 gram ve 2 kişiye fazlasıyla yetiyor.





  • Ispanak Yatağında Somon Balığı(malzemeler)

1 kutu iglo somon -2 yemek kaşığı zeytinyağı yarım çay kaşığı karabiber,tuz

Ispanak Yatağı İçin; Yarım kilo ıspanak -1 küçük kurusoğan- 2 yemek kaşığı zeytinyağı- 3 adet taze sarmısak -1 çorba kaşığı labne peyniri -1 tatlı kaşığı dolusu mayonez -15-20 adet kavrulmuş badem yarım çay kaşığı karabiber-tuz
Yapılışı:
Somonlarımızı yarım saat önce çözülmesi için dondurucudan çıkartıyoruz.Fırını 200 dereceye getirip ısınmasını sağlıyoruz.Somonları fırın kabına yerleştirip önlü arkalı zeytinyağ,tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.10 dakika sonra ters - düz etmek üzere 20 dakika fırınlıyoruz.

Tavamıza zeytinyağı,küp doğranmış kurusoğan ve halka doğranmış taze sarmısakları alıp soğanlar pembeleşene kadar soteliyoruz.Daha sonra iyice yıkayıp küçük doğradığımız ıspanak yapraklarımızıda ilave edip ıspanaklar sönene kadar sotelemeye devam ediyoruz.Altını kapatmaya yakın tuz,karabiber,labne ve mayonezi ekliyoruz.

Bademleri yağsız tavada kavuruyoruz.Servis tabağımıza önce ıspanağı ,üzerine bademleri serpiştiriyoruz en üste somon balıklarımızı yerleştirip bekletmeden servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun...


not:ne yaptıysam malzeme listesini alt alta yazamadım :)

Yorum Gönder

 
Top