0

Malzemeler:
  • 1 adet küçük boy karnıbahar,
  • 1 limonun suyu,
  • Yarım su bardağı tahin,
  • Yarım çay bardağı sızma zeytin yağı,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Pul biber,
Yapılışı:
  1. Karnıbahar çiçeklerine ayrılır, yıkanır. Tuzlu su içinde veya buharda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak test edebilirsiniz.
  2. İstenirse karnıbaharları ezdikten sonra veya bütün olarak servis tabağına alabilirsiniz.
  3. Sarımsaklar tuz ile ezilir. Bir kabın içinde ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytin yağı ve tahin karıştırılır. Servis tabağındaki haşlanmış karnıbaharların üzerine gezdirililerek dökülür. Pul biber serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top