Malzemeler:- 300-400 gr mantar,
- 500 gr tavuk göğüs eti (ben kemiksiz incik eti koydum),
- 4-5 adet sivri biber,
- 2 yemek kaşığı nişasta ,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı soya sosu,
- 1 çay kaşığı köri, karabiber,tuz,
Yapılışı:- Mantarlar iyice yıkandıktan sonra sekize bölünerek limonlu suda bekletilir.
- Teflon tencereye 2 kaşık yağ konulur, azıcık ısınınca ince ince doğranmış biberler konulup birkaç dakika kızartılır, kuşbaşı kesilmiş tavuk eti 2 kaşık nişastaya bulanıp tencereye atılır. Kısık ateşte arada bir karıştırılarak tavuklar beyazlaştırılır.
- Mantarlar süzülüp eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 20 dakika mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Köri, tuz, azıcık karabiber, soya sosu konularak 1 dakika kadar daha bekletilir ve altı kapatılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Çerkez Tavuğu Tarifi Çerkez Tavuğu Tarifi Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek TarifleriEtnik : Çerkez Yemek Tarif[...]
Feb 04, 2014
Kordak Tarifi Kordak Tarifi Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek TarifleriEtnik : Diğer Etnik Yemek Tarifle[...]
Feb 03, 2014
Fırında Sebzeli TavukMalzemeler:1 adet bütün tavuk, veya 8 adet kemiksiz incik eti3-4 adet patates,Yarım su bardağı bezel[...]
Jan 02, 2011
SARDALYA BUĞULAMASISARDALYA BUĞULAMASISardalyaları yağda mısır unu ile kızartmak gerçekten çok lezzetli fakat buğulamas[...]
Sep 21, 2010
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.