Hem çok lezzetli hem de çok şık oluyor. Hem de çok faydalı tabii ki. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 küçük beyaz lahana
- 1 orta boy mor lahana
- 1 kase dolusu süzülmüş yoğurt
- 4 yemek kaşığı dolusu mayonez ( siz isterseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz)
- 5-6 diş sarımsak
- mor lahana için 2 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
1) Mor lahanayı şeritler halinde kesip, tuz ile iyice ovuyorsunuz. Lahana avucunuz içinde yumuşadığında olmuş demektir. Güzelce yıkayıp, tuzunu akıtıp tekrar tuz ve sirke ile harmanlıyorsunuz.
2) Beyaz lahanayı da şeritler halinde kesip, yine tuz ile ovuyorsunuz. Koskocaman doğranmış lahana 1/3 hacmine kadar düşecek. İyice yumuşayıncaya kadar ovun. Tuzunu iyice yıkayıp akıttıktan sonra, mayonezini, dövülmüş sarımsakla yaptığınız süzme yoğurdunuzu ve lahananızı harmanlıyorsunuz. (Süzme yoğurdu şöyle yapıyorum: tel süzgece havlu kağıt koyuyorum, üstüne kullanacağım kadar yoğurt koyuyorum, süzgeci başka bir derin kaba oturtuyorum. Yaklaşık 30-40 dakika sonra süzme yoğurdunuz hazır.)
3) Yuvarlak bir borcama önce beyaz lahanayı yayıyorum. Sonra kenarlarına mor lahanayı seriyorum. Frenk maydanozu ile süsleyip, servis yapıyorum.
Yorum Gönder