Malzemeler:
- İçi için : 4-5 adet orta boy elma, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tarçın, istenirse ceviz ve kuru üzüm (çok yakışıyor)
- Hamuru için : Yarım paket margarin (125 gr), 1 çay bardağı sıvı yağ,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt, Alabildiği kadar un , 1 fiske tuz, Üstüne pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları soyup rendeleyelim. Tavaya koyup altını yakalım. Şekerini ekleyerek kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim. Tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin. Kuru üzüm konacaksa pişerken koyacağız ki kuru üzümler şişecek.
- Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı, margarini ve tuzu bir kaba aktarıp karıştıralım.Ununu ve üstüne kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelip, elimize yapışmayınca olmuş demektir. Hamurumuzu düz bir zemine yayarak yuvarlak açalım. Ardından üçgen üçgen parçalar keselim. Sigara böreğindeki gibi. Her parçanın geniş tarafına elmalı içi yayalım ve rulo halinde saralım.
- Fırın tepsinizi yağlayın ya da yağlı kağıt serelim. Elmalı ruloları fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar ortalama 20-30 dakika pişirin. Çok kızarmasın ki kıyır kıyır olsun. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri ekelim.
Yorum Gönder