Malzemeler:
- 1 su bardağı süt,
- !,5 su bardağı un,
- 1 yumurta,
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Çay kaşığının ucu ile tuz, ( bir fiske)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Yumurta ve şeker iyice çırpılır, kakao, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir, pütürsüz karışım elde edilinceye kadar çırpılmaya devam edilir.
- Teflon tava kızdırılır, küçük kepçe ile hamur alınarak kızgın tavaya dökülür. Hamurun altı piştikten sonra spatula ile ters çevrilir, diğer yüzüde pişirilir. Hamurumuz bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
- Pişen pankeklerimiz servis tabağına alınarak, bal, ceviz, reçel ve peynir ile servisi yapılır.
Yorum Gönder