Malzemeler:
3-4 adet kalın patlıcan veya 2 adet bostan patlıcanı
3 adet domates
1 bardak domates püresi
4-5 adet sarımsak
1 bardak zeytinyağı
Tuz
200 gr file zeytin(çekirdeksiz zeytin)
Yapılışı:
Patlıcanlar birer parmak kalınlığında doğranarak tuzlu suda bekletildikten sonra kızartılır. Sarımsaklar ezilerek domates püresi ile pişirilir. Domatesler de yanmaz bir tavada az sıvı yağ ile arkalı
Benzer Yazılar
YELPAZE PATLICAN KIZARTMASI
Bu mevsimde her evde kızartmanın daha sık yapıldığı malum .Zararlı olsa da her gün yemi[...]
Sep 03, 2013ETİMEKLİ PATLICAN SALATASI
Malzemeler;4 adet patlıcan,2 büyük domates,1 paket etimek, (hepsi kullanılmıyor)4 adet sarımsa[...]
Jul 12, 2013Nursevince Lezzetler'e Sorduk:) ve Bostan Kebabı Tarifi
İlk tarif olarak ne koysam diye düşündüm durdum.Özel birşeyler olsun istedim ama malesef vakti çok b[...]
Jun 26, 2013Hünkarbeğendi
MALZEMELER: 500 gram koyun eti 2 kaşık tereyağı 2 adet soğan 1 kaşık sirke 2 adet domates 5 ad[...]
Jan 15, 2013Hünkarbeğendi
MALZEMELER: 500 gram koyun eti 2 kaşık tereyağı 2 adet soğan 1 kaşık sirke 2 adet domates 5 ad[...]
Jan 15, 2013patatesli patlıcan oturtma yemeği (4-6 kişilik)
Hazırlama ve pişirme süresi 1 saat.Malzemeler:3 adet patlıcan,3-4 adet patates,200 gr kıyma,1 yemek [...]
Oct 20, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.