0


Malzemeler:
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 300 gr tavuk göğüs eti,
  • 1 adet soğan,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3,5 su bardağı kadar sıcak su,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün suyu dökülür taze su ilave edilir ve haşlanır.
  2. Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır. 2 tahta kaşığı zeytinyağı ile 15-20 dakika pişirilir. Eğer suyu kalmış ise suyu bitinceye kadar kapağı açık kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte biraz daha kavrulmaya devam edilir.
  3. Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar bir müddet kavrulur. Haşlanmış nohut ilave edilir bir iki çevrilir, sıcak su konulur, 35-40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun…


NOT: Daha önceden akşamdan ıslatıp, ertesi gün haşladıktan sonra, dondurucuda sakladığım nohudu kullandım.

Yorum Gönder

 
Top