- MALZEMELER:
- 3 Tane yufka
- 150 gr Margarin
- 1Çay bardağı su
- İÇ MALZEME İÇİN:
- Tavuk eti
- Bezelye
- havuç (hazır garnitür de kullanıla bilir)
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
- İÇ MALZEMENİN HAZIRLANIŞI:
- Tavuk etini haşlayıp küçük parçalara ayıralım.Ayrı bir tarafta tavamıza yağı koyup önce havuçları eğer taze bezelye kullanacaksak onları da haşlayıp tavaya koyalım etleri de ilave edip şöyle bir soteleyelim baharatlarıda katıp soğumaya bırakalım içimiz hazır.
- YAPILIŞI:
- Margarini eritelim,bir çay brdağı suyuda koyup karıştıralım yufkaların ilkini yayıp bu karışımdan sürelim sonra ikinci yufkayı serip aynı işlemi uygulayalım.üçüncü yufkayı koyup büyük kareler keselim kestiğimiz parçaların içine iç malzemeden koyup ağzını toplayıp, şeritler halinde kesip büktüğümüz folyolarla bağlayalım hepsini bu şekilde yapıp tepsimize dizelim önceden ısıttığımız 250 derece fırınımızda kızartalım .
Benzer Yazılar
Pazılı Üçgenler
Pazılı ÜçgenlerMalzemeler;1 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta1 yemek kaşığı sirke3 - [...]
Jan 20, 2014Pazılı Üçgenler
Pazılı ÜçgenlerMalzemeler;1 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta1 yemek kaşığı sirke3 - [...]
Jan 20, 2014Haşhaşlı Mercimekli Börek
TOSUN BÖREĞİÇok çok kolay bir o kadarda lezzetli bir börek...Çıtır çıtır ve haşhaş sevenlerin gözdes[...]
Dec 19, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.