0

  • MALZEMELER:
  • 3 Tane yufka
  • 150 gr Margarin
  • 1Çay bardağı su
  • İÇ MALZEME İÇİN:
  • Tavuk eti
  • Bezelye
  • havuç (hazır garnitür de kullanıla bilir)
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
  • İÇ MALZEMENİN HAZIRLANIŞI:
  •  Tavuk etini haşlayıp küçük parçalara ayıralım.Ayrı bir tarafta tavamıza yağı koyup önce havuçları eğer taze bezelye kullanacaksak onları da haşlayıp tavaya koyalım etleri de ilave edip şöyle bir soteleyelim baharatlarıda katıp soğumaya bırakalım içimiz hazır.
  • YAPILIŞI:
  •  Margarini eritelim,bir çay brdağı suyuda koyup karıştıralım yufkaların ilkini yayıp bu karışımdan sürelim sonra ikinci yufkayı serip aynı işlemi uygulayalım.üçüncü yufkayı koyup büyük kareler keselim  kestiğimiz parçaların içine iç malzemeden koyup ağzını toplayıp, şeritler halinde kesip büktüğümüz folyolarla bağlayalım hepsini bu şekilde yapıp tepsimize dizelim önceden ısıttığımız 250 derece fırınımızda kızartalım .

Yorum Gönder

 
Top