Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi,
- Rendelenmiş portakalın suyu,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- Çay kaşığının ucu ile tuz,
- 1 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Şeker, yumurta ile iyice çırpılır portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, süt ve yağ ilave edilir karıştırılır.
- Elenmiş un,tuz ve kabartma tozu eklenerek pürüzsüz koyu akışkan bir karışım elde edilinceye kadar çırpmaya devam edilir. ( Boza kıvamında olacak. Koyu ise süt, sıvı ise un ilave edebilirsiniz)
- Teflon tava ocağın büyük bölümüne alınır kızdırılır. Sonra ocak biraz kısılır.
- Küçük kepçe ile hamur alınır tavanın ortasına dökülür. Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevirilir.
- Ben küçük pankekler yaptım. Siz büyüklüğünü isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kahvaltıda bal (bal+ceviz) reçel ve peynir ile servis yapılır. Sade pankek de çok güzel, her şekli ile deneyebilirsiniz.
Yorum Gönder