Malzemeler:
3 adet kırmızı elma
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı pirinç fındık
Muhallebi için malzemeler:
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
Süslemek için fındık
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin,
Tencereye alıp üzerine tozşekeri de ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tarçını, zencefil tozunu ve fındığı da ilave edip karıştırın.
Kupların yarısına kadar paylaştırın.
Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra kuplardaki elmaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kuplarınızı fındık vs. ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Bal Olsun.
Sevgi Dolu Öpücükler
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.