0


Malzemeler:
  • 2 paket pötibör bisküvi (350 gr)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 50 gr tereyağı,
Üzeri için:
  • 150 gr bitter çikolata,
  • 1 çay bardağı krema,
  • Fındık, ceviz, antep fıstığı...vb.
Yapılışı:
  1. Bisküvileri bir kabın içinde 4'e bölerek kırın.
  2. Ayrı bir kabın içinde toz şekeri, kakao ve yumurtayı iyice karıştırın sonra ceviz ve eritilmiş tereyağını ilave edin tekrar karıştırın.
  3. Elde edilen karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine boşaltın ve bisküvileri ezmeden karıştırarak yedirmeye çalışın.
  4. 16-18 cm lik çapında kelepçeli kalıbın içine streç serin karışımı içine boşaltın, üzerini düzleyin. (Ben biraz büyük kalıp kullandım, kalınlığı az oldu). Buzluğa koyun ve 1-2 saat bekletin.
  5. Üzerinin sosu için kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına gelince ( kaynamadan) alın, içine küçük doğranmış çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar devamlı, sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
  6. Buzluktan pastayı çıkarıp ters çevirin, üzerine sosu dökün, istediğiniz malzeme ile süsleyin.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top