Malzemeler:
- 2 paket pötibör bisküvi (350 gr)
- 1,5 çay bardağı toz şeker,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağı ceviz,
- 50 gr tereyağı,
- 150 gr bitter çikolata,
- 1 çay bardağı krema,
- Fındık, ceviz, antep fıstığı...vb.
- Bisküvileri bir kabın içinde 4'e bölerek kırın.
- Ayrı bir kabın içinde toz şekeri, kakao ve yumurtayı iyice karıştırın sonra ceviz ve eritilmiş tereyağını ilave edin tekrar karıştırın.
- Elde edilen karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine boşaltın ve bisküvileri ezmeden karıştırarak yedirmeye çalışın.
- 16-18 cm lik çapında kelepçeli kalıbın içine streç serin karışımı içine boşaltın, üzerini düzleyin. (Ben biraz büyük kalıp kullandım, kalınlığı az oldu). Buzluğa koyun ve 1-2 saat bekletin.
- Üzerinin sosu için kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına gelince ( kaynamadan) alın, içine küçük doğranmış çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar devamlı, sonra ara sıra karıştırarak soğutun.
- Buzluktan pastayı çıkarıp ters çevirin, üzerine sosu dökün, istediğiniz malzeme ile süsleyin.
Yorum Gönder