0

Valla önce kızarttığım, sonrada üzerine şerbet döktüğüm bir meyve tatlısı için hafif demek pek uygun düşmüyor. Ama kesinlikle lezzetli denilebilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 4 adet muz
  • 1 su bardağı un ve nişasta karışımı ( 2/3 bardak un, 1/3 bardak nişasta)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • Şerbeti: 2 bardak şeker, 2 bardak su, bir kaç damla limon
Yapılışı:

Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve bir kenarda soğusun.

Unu, nişastayı, suyu , kabartma tozunu , vanilyayı karıştırın. Koyu bir sos haline getirin. 2'ye yada 3'e böldüğünüz muzları önce unlu sosa batırın. Sonra kızdırdığınız sıvıyağda kızartın. Sıvıyağ ne yazık ki bol olacak :(
Tüm muzlar kızarınca hepisinin üzerine şerbetini dökün. Yanında mutlaka dondurma ile servis yapın. Şerbet yerine süzme bal yada akçaağaç şurubu da gezdirebilirsiniz. Üzerine şerbet dökmeyecekseniz sosuna 2 yemek kaşığı pudra şekeride koyabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top