Valla önce kızarttığım, sonrada üzerine şerbet döktüğüm bir meyve tatlısı için hafif demek pek uygun düşmüyor. Ama kesinlikle lezzetli denilebilir. Deneyen herkese afiyet olsun.
Malzemeler:
- 4 adet muz
- 1 su bardağı un ve nişasta karışımı ( 2/3 bardak un, 1/3 bardak nişasta)
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Şerbeti: 2 bardak şeker, 2 bardak su, bir kaç damla limon
Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve bir kenarda soğusun.
Unu, nişastayı, suyu , kabartma tozunu , vanilyayı karıştırın. Koyu bir sos haline getirin. 2'ye yada 3'e böldüğünüz muzları önce unlu sosa batırın. Sonra kızdırdığınız sıvıyağda kızartın. Sıvıyağ ne yazık ki bol olacak :(
Tüm muzlar kızarınca hepisinin üzerine şerbetini dökün. Yanında mutlaka dondurma ile servis yapın. Şerbet yerine süzme bal yada akçaağaç şurubu da gezdirebilirsiniz. Üzerine şerbet dökmeyecekseniz sosuna 2 yemek kaşığı pudra şekeride koyabilirsiniz.
Yorum Gönder