0
Bu aralar yayınladığım tariflere bakılırsa gören evimizde hiç yemek pişmiyor sanacak:)Ancak nedense hangisini yayınlasam diye düşünürken renkli şeyler beni hep daha fazla çekip ön sıraları alıyorlar..




Hazır her yerde bol bol nar varken ve çekirdeklerinden dolayı nar meyvesini itici bulanlardansanız denemenizi tavsiye ederim.Şimdi biliyorumki bu tarifi yayınladıktan sonra bloglarda nar pelteli muhallebi fırtınası esecek kimisi ara kat kullanacak kimi bisküvili yapacak...Ellerinize sağlık:))





Nar Pelteli Muhallebi


Muhallebi İçin;

1 litre süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı tozşeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya



Pelte İçin;

1,5 su bardağı nar suyu

yarım su bardağı su(arzuya göre)

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı şeker




Muhallebi için; süt,un ve nişastayı karıştırarak boza kıvamı alana kadar pişirin.Şeker ve yağı ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.




Muhallebiyi ister kaselere isterseniz küçük borcam kalıba boşaltın.




Pelte için ;Taze sıkılmış nar suyu,şeker ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Burda dikkat edilmesi gereken kısık ateşte pişirilmesi ve 2-3 dakikadan fazla kaynamaması.




Ilınan muhallebin üzerine pelteyi yayıp dolapta en az 4 saat dinlendirip nar ile süsleyerek servis yapın.




Afiyet Olsun.






Yorum Gönder

 
Top