BAKLAVALIK YUFKA İLE PATATESLİ BÖREK
Çıtır börek sevenler için bir börek tarifi. İçine istediğiniz karışımı koyabilirsiniz. Kıymalısı da çok güzel oluyor. Baklavalık yufka böreklik yufkaya göre daha ince olduğu için çıtır çıtır bir börek oluyor. Artanı dondurucuda saklanıp yenileceği zaman ısıtıldığında hala çıtır bir börek.
MALZEMELER:
- 500 gr hazır baklavalık yufka,
- 4 adet patates,
- 1 kuru soğan,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz, karabiber, pul biber,
- 1 su bardağı su,
- 4-5 kaşık sıvı yağ,
- Susam, çörek otu,
- Patatesler haşlanır ezilir veya rendelenir. Fazla haşlamanıza gerek yok zaten böreğin içinde pişiyor.
- Yemeklik küçük doğranmış kuru soğan 3 tahta kaşığı sıvı yağda hafif kavrulur, salça ilave edilir bir iki çevrilir ocaktan alınır. Rendelenmiş patatese katılır , tuz ve karabiber, pul biber ilave edilir karıştırılır.
- Bir kasede yağ ve su ile karışım hazırlanır.
- Yufkaların ikisi üst üste serilir üzerine sulu ve yağlı karışımdan sürülür. Kenarına patatesli içden konulur sonuna kadar sarılır. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizilir.
- Üzerine kalan sulu yağlı karışıma 1 yumurta sarısı konulup karıştırılır sürülür. Yaklaşık 10 cm kadar parçalara kesilir. Susam ve çörek otu serpilir 180 derece fırında pişirilir.
Yorum Gönder