0


Bu sene gittiğimiz tatil köyünde Zapata Bar'da bir limonlu kek vardı ki yemeğe doyamazsınız. Biz her gün saat 15'te bir dilim yemeğe gidiyorduk. Yanında bir fincan nescafe ile deymeyin keyfime. Sonra ben otelin pasta aşçısından kekin tarifini istedim. Tarif bir geldi ki gözlerim yuvalarından fırladı sonra ise gülmekten yıkıldım. Ama her şeyi 10'a bölerek keki yapmayı başardım.

Benim kek fazla pişmiş biraz. Çünkü ben onu fırında bırakıp havuza gittim. Siz daha az pişirin. Bir de tatil köyünde kekin üstünde beyaz krema vardı. Nefisti nefiss.

Malzemeler:
  • 40 adet yumurta (4 adet kullandım.)
  • 2 kg yoğurt ( 200 gr bir su bardağı yoğurt eder.)
  • 2 kg şeker ( 1 su bardağı şeker)
  • 750 gr sıvıyağ (1/3 su bardağı sıvı yağ)
  • 100 gr ovaleks ( pasta malzemesi satan yerlerden bulabilirsiniz. 1çay kaşığı koydum.)
  • 8 adet limon rendesi ( 0.8 adet limon eder ama :) ben 1 limon rendesi kullandım.)
  • 3 kg un ( 300 gr un)
  • 80 gr kabartma tozu ( 1 paket kabartma tozu)
Yapılışı:
  1. Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi mikser ile karıştırıp kabartın. İçine unu ve kabartma tozunu ekleyip çok fazla karıştırmadan yedirin ki kek sönmesin.
  2. Önceden  ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika pişirin

Yorum Gönder

 
Top