MALZEMELER:
- 5-6 adet kuru tarhana,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 5 su bardağı et suyu veya 1 paket bulyon,
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut veya fasulye,
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
- Kuru nane,
YAPILIŞI:
- Kuru tarhana akşamdan veya bir kaç saat önceden yumuşaması için sıcak suda bekletilir.
- Pişirileceği zaman tencereye alınır, et suyu, nohut veya fasulye konulur birlikte kaynatılır. Pişmesine yakın yoğurt, çorbanın suyu ile ezilir yavaş yavaş çorbaya katılır. Ocaktan alınır,
- Üzerine yağda kızdırılmış nane, arzu edilirse kırmızı biber, arzu edilirse ezilmiş 2-3 diş sarımsak yakılır, çorbanın üzerine dökülür.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder