MALZEMELER:
- 750 gr asma yaprağı,
- 300 gr dana eti,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2 soğan,
- 1 çay bardağı yeşil mercimek,
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek,
- Yarım demet maydanoz, dereotu,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- Yarım yemek kaşığı domates salçası,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- Karabiber, nane, tuz,
- 2 su bardağı sıcak su,
YAPILIŞI:
- Soğan, maydanoz, dereotu doğranır. Dana eti kuşbaşından çok küçük doğranır. Tuz, karabiber, salça, yağ, ve nane katılır yoğurulur.
- Yıkanmış pirinç ve mercimekler ilave edilir karıştırılır.
- Tencerenin dibine bir sıra yaprak serilir, üzerine sarılan sarmalar dizilir.
- Üzerine 2 yemek kaşığı yağ ve salçalı su gezdirilir. Orta ateşte pişirilir. Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.
bu tarife de bakabilirsiniz
etli lahana sarması
Yorum Gönder