BROKOLİ ÇORBASI
MALZEMELER:
- Yarım kg brokoli,
- 1 patates,
- 1 havuç,
- 2 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ,
- Tuz,
- Brokoli yıkanır temizlenir bir tencereye alınır, üzerine küçük doğranmış patates ve havuç konulur üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. (Haşlama suyunun bir kısmı ayırılır.) sebzeler bilendir ile ezilir.
- Başka bir tencerede tereyağı eritilir un ilave edilerek un hafif pembe kavrulur. Bilendırdan geçirilen sebze azar azar ilave edilir. Topaklanma oldu ise tekrar bilendir ile ezilir. Tuz ve 2 su bardağı süt eklenir kıvamı koyu ise ayırdığımız haşlama suyundan ilave edilir. Kaynamaya başladığında ocaktan alınır.
Yorum Gönder