Pazardan aldığımız köy peynirini uzun süre muhafaza edebilmek için salamura yapılır 6-8 derece ortamda muhafaza edilir. Çoğumuzun evinde böyle ortam bulunmadığı için buzdolabının alt raflarında muhafaza edilir.
Peynirler kavanoza sığacak şekilde küçük parçalara kesilir kavanoza yerleştirilir.
Eğer peynirin ön salamura işi yapılmamış ise; peynirlerin üzerine tuz serpilir üst üste bir kaba yerleştirilir. Bir veya iki gün bekletilir. (Peynir suyunun akması sağlanır bu şekilde).
Sonra 1ölçü adi tuz-11 ölçü su olacak şekilde tuzlu su hazırlanır. veya 1 LT su +3-4 yemek kaşığı tepeleme tuz. Kavanoza yerleştirilen peynirin üzeri bu tuzlu su ile doldurulur. Kapağı kapatılarak 6-8 derece ortamda ( veya buzdolabında) muhafaza edilir.
Servis yapımadan önce normal su içinde ne kadar bekletilirse o kadar peynirin tuzu azalır.
NOT: Salamura suyunun tuz miktarını başka yöntem olarak yumurta ile ayarlayabilirsiniz. Tuzlu suyun içine yumurta konulur, yumurta suyun üstüne çıktığında salamuranın tuz miktarı yeterli demektir. ( tuzu az ise yumurta aşağılarda kalır)
Ana Sayfa
»
kış hazırlıkları
»
peynir salamurasın hazırlanışı
»
salamura peynir
» PEYNİR SALAMURASININ HAZIRLANIŞI
Benzer Yazılar
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU
Sosunu biberlerden daha fazla severek tüketeceğiniz, ekmeğinizi banarak yiyeceğiniz, domates soslu b[...]
Oct 01, 2013Ayva marmeladı
Ayva marmeladıMalzemeler;1000 gr. ayva500 gr. şeker4-5 adet karanfil5-6 adet ayva çekirdeği1 bardak[...]
Nov 27, 2012Üzüm Marmelatı ve Tarım Ülkesi Olmak Üzerine
Bir hayalim var benim, müsadeniz olursa anlatayım:Türkiye, sağlıkl[...]
Nov 05, 2012Kahvaltılık Sos (Lutenitsa ) Tarifi ve Migrenik Durumlarım
Küçük küçük, tombul tombul elleriyle, iki avucunun o[...]
Nov 03, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.