0

Annemin Antalyadan bir arkadaşı olan Emine Teyze taze fasülyeyi her gidişimizde barbunyalı pişirirdi senelerdir.Nedense bir kere bile evde bu şekilde pişirmek aklıma gelmemişti.Dondurucuya stokladığım barbunyalarımdan 1 poşetin içinde çok az olduğunu görünce hemen bu şekilde deniyim dedim ...Sonuç artık fasülyeler hep barbunyalı yapılacak:)




Malzemeler

750 gram taze fasülye

3 avuç kadar barbunya

2 domates

1 soğan

5 diş sarmısak

1 yemek kaşığı domates salçası

tuz,1 tatlı kaşığı şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

Düdüklümüze yağ,yemeklik doğranmış soğan,barbunya,taze fasülye,sarmısak ve domates salçasını ekleyip domatesin kabuklarını soyup küp doğrayana kadar kavuralım.Doğranan domateslerimizi tuz ve şekerimizide ilave edip biraz daha kavuralım.1 su bardağı sıcak suyuda ekleyip (sulu olmasın)düdüklümüzün kapağını kapatalım ve düdük ötmeye başladıktan itibaren 12 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.Ilık veya soğuk olarak servis yapalım...



Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top