- Sardalyaların kafaları koparılır, içleri temizlenir yıkanır, süzülür.
- Yağlanmış yuvarlak tepsiye dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Bir limon suyu ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağı gezdirilerek dökülür. Defne yaprakları yerleştirilir, kapak kapatılarak kısık ateşde 30 dakika kadar pişirilir. (Suyunu çekip yağına kalıncaya kadar, çok az suyu kalabilir).Sıcak olarak servis yapılır.
Benzer Yazılar
Deniz Lokumu
Malzemeler1 adet kefal1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri2 adet yumurta200 gram galeta unu2 diş s[...]
Jan 27, 2014Deniz Lokumu
Malzemeler1 adet kefal1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri2 adet yumurta200 gram galeta unu2 diş s[...]
Jan 27, 2014Balık Erişte
Malzemeler400 gram kırlangıç fileto1 çorba kaşığı sıvıyağ100 gram tereyağı1'er adet soğan ve domates[...]
Jan 27, 2014Balık Erişte
Malzemeler400 gram kırlangıç fileto1 çorba kaşığı sıvıyağ100 gram tereyağı1'er adet soğan ve domates[...]
Jan 27, 2014Nur Saylan Hamsi Tava Tarifi
Nur Saylan Hamsi Tava TarifiGenel BilgilerKategori : Balık TarifleriMutfak : Karadeniz YemekleriPişi[...]
Jul 02, 2013Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Tarifi
Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Tarifi Genel BilgilerKategori : Balık TarifleriMutfak : Türk Mutf[...]
Jul 01, 2013Çin Usulü Tavuk Tarifi (çin (china) mutfağı)
Malzemeler:300-400 gr mantar, 500 gr tavuk göğüs eti (ben kemiksiz incik eti koydum),4-5 adet s[...]
Mar 17, 2011Fırında Sebzeli Tavuk
Malzemeler:1 adet bütün tavuk, veya 8 adet kemiksiz incik eti3-4 adet patates,Yarım su bardağı bezel[...]
Jan 02, 2011
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.