Merhabalar,
Bilindiği üzere uzun zamandan beri Şifalı Yemek Tarifleri ve Şifalı Bitkiler üzerinde çalışıyorum. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” hadisinden hareketle karınca kadarınca faydalı olmaya gayret ediyorum. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak için, başka deyişle faydalı olayım diye zararlı olmamak için birkaç hususu belirtmekte fayda görüyorum:
a. Tüm çalışmalarımız geneldir. Oysa herkes ayrı bir dünyadır. Her bireyin, kendine özgü farklı özellikleri vardır. Yazılarımızdan istifade ederken herkes kendi özelliklerini dikkate almalı; gerekirse doktoruna danışmalı.
b. Bir yemeğin, bir bitkinin faydası sadece içindeki maddelere bağlı olmaz. Maddelerin kaliteleri, ölçüsü, pişme süreleri… Vb. özellikler de önemlidir. Dahası var; kullanılan kaplar da, içinde bulunulan ortam da önemlidir.
c. Bireyin içinde bulunduğu ruh hali, inanması, güvenmesi, ümidi de şifa bulup bulmamasını etkiler.
d. Zaman ve yöntem faktörlerini de unutmamak gerek. Ne zaman yemeli, ne kadar süre yemeli, nasıl yemeli?
Konuyu fazla uzatmadan söyleyeyim: Güvensiz bir ortamda yaşıyoruz. Kime güveneceğiz? Nasıl hareket edeceğiz? Şaşırmış durumdayız.
Fazla şaşkın olmak da iyi değil tabi. Bilimsel değeri olan yazılar, denenmiş olan tarifler de kulağımıza küpe olmalı. Bakın, küpe olmalı diyorum. Yoksa doktorunuza danışmadan uygulayın demiyorum.
Bir taraftan da, “Fuat Ağabey bunu bloguna koymuşsa aynen uygulayalım.” dememeniz için dikkat çekmek istedim de onun için yazdım bu satırları.
Saygı ve sevgilerimle.
Fuat Gencal
(Bloglardan seçmelerde bugün Lezzet Adasından Saç kavurmayı yayınladım.)
Son Yazı
Patatesli Mantarlı Tavuk Tarifi
Patatesli Mantarlı Tavuk Tarifi Genel BilgilerKategori : Tavuklu Yemek Tarifleri Mutfak : Türk M[...]
Feb 05, 2014Pilav pişirmenin adım adım püf noktaları
Pilav Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tane tane dökülsün ama kuru olmasın, yumuş[...]
Feb 05, 2014Arap Tavası tarifi (Hatay)
Arap tavası tarifi arap tavası nasıl yapılır işte hatay yöresine özgü arap tavası nasıl yapılır.Malz[...]
Feb 05, 2014Sevgililer Günü Cupcake'leri tarifler
Keki için malzemeler:3 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ60 gr un1 çay bardağı süt1 su bardağı toz şekerK[...]
Feb 05, 2014PIRASANIN EN GUZEL HALİ: KIYMALI PIRASALI BÖREK
Annem anlatır durur;"Yengen bir pırasalı börek yapıyor, yiyen herkes bayılıyor, tarifini istiyor" fa[...]
Feb 04, 2014Orman kebabı yapmanın püf noktaları
Orman kebabı yumuşacık kuzu veya dana etiyle yapılır. Kekik kokusunu ve nadide tadını alacağınız bu [...]
Feb 04, 2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.