ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE
Malzemeler1 kg. taze fasülye
2 adet orta boy soğan
1 diş sarmısak
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, 1 adet kesme şeker
Yapılışı
Fasülyelerimizi tenceremize dizelim. Tenceremizin kapağını kapatarak fasülyelerin rengi değişene kadar orta ateşte bekletelim. Soğanlarımızı, sarmısağımızı ince ince doğrayalım. Domateslerimizi küp küp doğrayalım. Bunları fasülyelerin üzerine ilave edelim. Zeytinyağımızı, tuzumuzu ve kesme şekerimizi ekleyelim. Çok azda su ilave edip çok kısık ateşte pişirelim. Ateşten indirelim. Tenceremizin kapağını soğuduğunda açalım. Servis tabağına koyup afiyetle yiyelim.
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYENİN ŞİFASI
01. Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
02. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
03. Pankreas bezi'nin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur.
04. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür.
05. İdrar tutukluğunu giderir. Albümini düşürür.
06. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.
07. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.
08. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.
09. Kalp çarpıntılarını giderir.
Yorum Gönder