PATLICAN KARNIYARIK
Patlıcanın kızartarak yapılan yemekleri çok lezzetli oluyor fakat kızartıldıklarından dolayı biraz ağır oluyor. O yüzden daha hafif olsun diyenlere, patlıcanları közledikten sonra yemeği yapmalarını öneririm. Ben daha çok patlıcanları közlenmiş şekli ile kullanıyorum. Tercih sizin. Deneyin beğeneceksiniz...
MALZEMELER:
- 6 adet küçük patlıcan
- 250 gr kıyma,
- 1 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri yeşil biber,
- 1-2 adet domates,
- 2 tatlı kaşığı salça, (1 tatlı kaşığı pişirme suyunda kullanılacak)
- 2-3 diş sarımsak,
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon,
- 1 avuç maydanoz.
- Patlıcanlar fırında veya ocakta közlenir, kabukları soyulur yayvan tencereye yerleştirilir.
- İnce doğranmış soğan, biber yağ ile birlikte hafif öldirülür, kıyma eklenir kavrulur. Soyulup doğranmış domates, ince doğranmış sarımsak ve salça ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur.
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
- Patlıcanlar ortadan boydan boya açılarak harç ile doldurulur.
- İçini hazırladığımız harç tenceresini yıkamadan içinde 1 tatlı kaşığı salça az su ile sulandırılır tencereye dökülür. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Yorum Gönder