PATATES PÜRESİ
Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içerir. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin eder. Sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler. Kansere karşı korur ve yorgunluğa karşı birebirdir.Patates püresi kolay sindirilir. Midede kalma süresi 5-6 dakikadır. Patates şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.
Patates püresini et yemeklerinin yanında garnitür veya perhiz yemeği olarak yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
- 3-4 orta boy patates,
- Süt,
- 1 kaşık tereyağı,
- Tuz
- Patatesler yıkanır küçük doğranır, üzerini geçecek kadar süt konur haşlanır. Haşlanırken aynı zamanda patatesler yumuşamaya başladığında ezilerek püre haline getirilir. Püre haline getirmek için blendir kullanabilirsiniz. (Kıvamını tutturmak için azar azar süt ilavesi yapabilirsiniz.)
- Yağ ve tuz eklenir, yağ eriyinceye kadar karıştırılır, ocaktan alınır. Soğumadan et yemeklerinin yanında servis yapılır.
Yorum Gönder