KABAK REÇELİ(PEKMEZLİ)
Malzemeler1 kg tatlı kabağı
1/2 kg toz şeker
1 su bardağı üzüm pekmezi
5-6 adet karanfil
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Tenceremizde kabaklarımızı kuş başı büyüklüğünde doğrayalım. Şekerimizi üzerine döküp alt üst karıştıralım. Kapağımızı kapatıp bir gece bekletelim. Bir günün sonunda tenceremizin içerisine karanfillerimizi atıp kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Kabaklarımız pişmeye başldığında limon suyumuzu ilave edelim. En son pekmezimizi ekleyip bir taşım daha kaynatıp ateşten indirelim. (Su kesinlikle ilave edilmiyor. Kabağın kendi suyu yeterli oluyor.) Soğuduğunda kavanozlarımıza dolduralım. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.
KABAK REÇELİNİN ŞİFASI
01. İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir.
02. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.
03. Erkek sağlığına faydalıdır. Prostattan doğan şikayetleri giderir.
04. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir.
05. Basuru olanlar için faydalıdır.
06. Kan yapıcıdır.
07. Kuvvet verir, enerji sağlar.
08. İştah açar kilo almaya yardımcı olur.
Bu tarifimi NarinCe'nin hazırladığı KaBaK tAdI Etkinliğine gönderiyorum. Bol katılımlı bir etkinlik olması dileklerimle.
Yorum Gönder