0
ETİMEK TATLISI
Malzemeler

1 paket etimek
2 Su bardağı
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı

Etimeklerimizi bir borcama dizelim. Üzerine 2 bardak suyla kaynattığımız 2 bardak şekerimizi dökelim. Şerbetini tamamen çekmesi için dinlendirelim.(şerbeti çok sıcak değil biraz ılıdıktan sonra dökelim.) Sütümüze 2 yemek kaşığı şeker,vanilya ve unu ilave ederek muhallebimizi pişirelim. Hafif ılıdığında etimeklerimizin üzerine dökelim. Sonra krem şantimizi hazırlıyalım. Onuda en üste döküp üzerini düzleyelim. Soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim.

ETİMEK TATLISININ ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır.
02. Dinçlik verir, kuvvet sağlar.
03. Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.

Yorum Gönder

 
Top