FASULYE KAVURMASI
MALZEMELER:
- 500 gr fasulye,
- 3 tahta kaşığı zeytinyağı veya 2 kaşık tereyağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 2 adet domates,
- 2 adet sivri biber,
- 2 yumurta, arzu edilirse,
- Tuz, karabiber,
- Fasulye temizlenir yıkanır ortadan ikiye bölünür, az su ile yarım haşlanır,
- Tavada veya geniş karnıyarık tenceresinde yemeklik doğranmış soğan ve biber birlikte kavrulur buna küp doğranmış domatesler ilave edilir, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
- Haşlanmış fasulyeler ve tuz eklenir ara sıra karıştırarak kavurmaya devam edilir. Yemeğin sulu olmaması lazım, suyu azalırsa pişmesi için çok az sıcak su ilave edilir.
- Karabiber eklenir karıştırılır, çırpılmış yumurta ilave edilir karıştırılır yumurta pişince ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder