Güvecte Yesil Fasülye Tadinda..
Ben yesil fasülyeyi cok severim ve bu sekilde nefis bir lezzet elde ettim..
tarifimi mutlaka deneyin nefis oluyor..
GÜVEC TADINDA TAZE YESIL FASÜLYE
Malzemeler:
1,5 kilo taze yesil fasülye
250 gr parca et
6-7 adet domates
2 adet sogan
4 adet sivri biber
5-6 dis iri sarmisak
az siviyag
2 corba kasigi karisik salca(domates,biber)
arzuya gore baharat ben taze karabiber cekiyorum degirmenden,pul biber,az kimyon
tuz,bir tutam toz seker
Yapilisi:
fasülyeler yikanip ayiklanip boylu boyunca ikiye kesilir daha sonra iri iri kesilir,Et dogranip tencerenin alt kismina alinir cok az bir cimtik kadar seker serpilip et e güzelce yedirilir.Daha sonra cok iri olmayan piyazlik sekilde dogranir,etin üzerine serilir.Bir kat dogranan fasülyeden serilir,bir kat kabugu soyulup dogranan domatesler den biraz ilave edilir,dogranan sivri biberler ilave edilir,sarmisak dogranip ilave edilir.Tekrar bir kat daha fasylye derilir daha sonra sivri biber,dogranmis domatesler ilave edilir tekrar sarmisak ilave edilir... Daha sonra tencere atese alinir,
Bir tabaga salca alinir,arzuya gore siviyagi siz ayarliyabilirsiniz ne kadar kullanacaginizi,1-2 su bardagi sicak su ilave edilip karabiber,pul biber ,tuz ilave edilip güzelce karistirilir salca eritilip salcali su yemegimizin üzerine dokülür.tencerenin kapagi kapatilip kisilmis ateste fasülyelerimiz pisene kadar hic karistirmadan pisirilir.. yaninda pirinc pilavi veya bulgur pilavi ile servis yapilir..
AFIYET OLSUN!!!
Yorum Gönder