Malzemeler
5 kg beyaz incir
2 su bardağı un
Yapılışı
İncirlerimizin kabuklarını soyalım. Büyükçe bir tencereye koyup orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladığında el blenderi ile iyice karıştıralım. İncirler iyice parçalanıp akışkan hale geldiğinde unumuzu ekleyip el blenderi ile karıştırmaya devam edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra, büyükçe tepsileri yağlayıp ateşten indirdiğimiz inciri çok ince bir tabaka olacak şekilde tepsilere yayalım. Tepsilerimizi güneşe yayalım. Bir iki gün güneşte kalan pestilleri alt üst yapalım. Kurumaya başladığında temiz örtülerin üzerine alıp gölgede bir iki gün daha bekletelim.
Kuruma işi bittiğinde isteğimize göre dilimleyip, rulo yapıp afiyetle yiyelim.
EVDE İNCİR PESTİLİNİN ŞİFASI
01. Kansızlıkta çok faydalıdır.
02. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
03. Vücut doku ve hücre yenilenmesinde çok faydalıdır.
04. Enerji verir, vucudun kuvvetlenmesini sağlar.
05. Göüsü yumuşatır, balgam söktürücüdür.
06. Bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.
Benzer Yazılar
TAVADA KIZARMIŞ SOSLU TAVUK
TAVADA KIZARMIŞ SOSLU TAVUKMalzemeler500 gr. tavuk (but, kanat, göğüs olabilir.)1 çay bardağı yoğurt[...]
Feb 26, 2011DALYAN PATATES
DALYAN PATATESMalzemeler4 adet büyük boy patates1/2 çay bardağı iç bezelye (haşlanmış)1 tatlı kaşığı[...]
Dec 11, 2010MERCİMEK KÖFTESİ
MERCİMEK KÖFTESİMalzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 su bardağı bulgur(ince)1 yemek [...]
Oct 29, 2010YUMURTALI EKMEK(HELLİMLİ)
YUMURTALI EKMEK(HELLİMLİ)Malzemeler2 adet yumurta 1/2 çay bardağı süt 8 dilim ekmek 1 ye[...]
Sep 23, 2010
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.