0

Malzemeler:

  • 500 gr küçük doğranmış  kuşbaşı dana eti veya kuzu eti,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 4 adet yeşil sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, kırmızı pul biber,
  • Kaşar peyniri, (opsiyonel)


Yapılışı:
  1. Hazırlık olarak, soğanları yarım ay, biberleri halka, domatesleri küp doğrayalım.
  2. Sacın çukur kısmına yıkanmış etleri koyalım. Üzerine uygun bir kapak kapatalım etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sonra etlerimiz pişinceye kadar devamlı karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  3. İnce doğranmış soğanları ve halka doğranmış biberleri ilave edelim hepsini birlikte kavurmaya devam edelim. Domatesleri ilave edlim domatesler hafif yumuşayıncaya ( biraz diri kalsınlar) kadar arasıra karıştırarak pişirelim, inmesine yakın tuz ve diğer baharatları ilave edelim.
  4. Ocaktan aldıktan sonra üzerine arzu ettiğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyelim.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top