Malzemeler:
- 500 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti veya kuzu eti,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet kuru soğan,
- 4 adet yeşil sivri biber,
- 2 adet domates,
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon, kırmızı pul biber,
- Kaşar peyniri, (opsiyonel)
Yapılışı:
- Hazırlık olarak, soğanları yarım ay, biberleri halka, domatesleri küp doğrayalım.
- Sacın çukur kısmına yıkanmış etleri koyalım. Üzerine uygun bir kapak kapatalım etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sonra etlerimiz pişinceye kadar devamlı karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- İnce doğranmış soğanları ve halka doğranmış biberleri ilave edelim hepsini birlikte kavurmaya devam edelim. Domatesleri ilave edlim domatesler hafif yumuşayıncaya ( biraz diri kalsınlar) kadar arasıra karıştırarak pişirelim, inmesine yakın tuz ve diğer baharatları ilave edelim.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine arzu ettiğiniz kadar kaşar peyniri rendeleyelim.
Yorum Gönder