0

Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Balık Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Arpacık Soğan 
- 1 Tutam Dere Otu 
- 4 Yemek kaşığı Ezilmiş Peynir 
- 3 Tutam Ispanak 
- 4 Adet Kalamar 
- 8 Dilim Pastırma 
- 1 Diş Sarımsak 
- Kararında Karabiber, Karbonat, Su, TuzHazırlanışıKalamarların başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyun. Sonra içlerini boşaltın, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alın. Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtün ve 3 saat bekletin.. İç harcı için bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun,pastırmaları 3-4 dakika kızarana kadar çevirin,küçük dilimlere bölün.Daha sonra tavadan alarak,havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa yağını süzmek üzere koyun.Aynı tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.Kıyılmış ıspanakları ve dereotunu ekleyerek kavurmaya devam edin.Pastırmaları tekrar tavaya alarak ıspanaklarla beraber 1 -2 defa daha çevirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Peyniri, ekmek kırıntısını,Ispanak karışımını ekleyerek karıştırın.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Temizlenmiş kalamarları,bu karışımla doldurun.Ağızlarını kürdanla birleştirin. İzli tavada ızgara yapın.

Yorum Gönder

 
Top