0
Domates konservesi yapmanın tam  zamanı. Domatesler ucuz ve  bol. Her sene yapıyorum, yeni domates mevsimine kadar bozulmadan kullanıyorum. Konserve için armut domates veya iri olgun etli domatesler seçilir.
  • Domatesler yıkanır kabuklarının kolay soyulması için kaynar suda biraz bekletilir. Hemen soğuk suya tutulur kabukları soyulur.
  • Domatesleri: Doğrayabilirsiniz, robottan geçirebilirsiniz veya rendeleyebilirsiniz. Ben doğrayarak yapıyorum. 
  •  Doğranmış domatesler uygun büyüklükteki bir  tencereye konulur. Bir miktar tuz atılır 10 dakika kadar kaynatılır.
  • Kavanozlar yüksek ısıda bulaşık makinesinde  yıkanır, kuruması beklenir. (kapakları eski ise yeni kapak kullanılır)
  • Kaynayan domatesler kavanozlara doldurulur, kapakları sıkıca kapatılır, temiz bir havlu veya kağıt havlu üzerine ters olarak dizilir. ( ağızları aşağıda olacak şekilde) Bir gece bekletilir. 
  • Ertesi gün kapakları kontrol edilir. Kapakları bombeleşmemiş olacak ( dışa doğru şişme). Büyük ihtimalle sorun olmaz güvenin bana:)
  • Uygun varsa serin karanlık yerde buzdolabı dışında muhafaza edilir. Kullanmak için açtığınızda kalanı buzdolabında muhafaza edilir. 
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top