0
DSC04102

İlk yapmış olduğum CHEESECAKE çikolatalı idi ve eşim çok ağır olmuş azıcık yiyince insanı kesiyor demişti ve o günden sonra da yapmaya pek cesaret edemedim.

Bu tarifi sevgili görünce yapıp yapmama arasında kararsız kaldım ama deneyeceğim deyip markete gittim ve bütün malz alıp yapmaya koyuldum.

Yiyenlerden tam not aldım. Gayet hafif ama kalori cetveline sorarsanız baya bir kalorili olduğu kesin.Özel davetlerimin artık vazgeçilmez tatlısı olacak.
Tarifi aynen uyguladım siz yine de orjinalini göreyim derseniz Buyrun Ufuk hanımın Mutfağına. Ufuk Mutfakta...

Bu tarifimi Paşasofrasının Porslen Demlik Çay Etkinliğine gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşım..

Malzemeler:

Bisküvi tabanı için;
2 paket Etı Burçak Bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağı

Peynirli krema için;
300 gr. laabne peyniri
1 subardağı şeker
3 paket krema
4 yumurta ( oda sıcaklığında )
1 limonun rendelenmiş kabugu
1 paket vanilya

Sosu için;
1 paket Dr. Oetker Hazır pasta sosu (ben çilekli ve ahududulu yaptım)

Yapılışı:
Bisküvileri rondoda un haline getirdikten sonra, eritilmiş tereyağı ile karıştırıp, 24 veya 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Bu hali ile kremayı hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırın.

cats
Labne peynir ile şekeri mikserde güzelce çırpın. sırası ile kremayı ve teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın. karışıma en son vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. peynir krema karışımını bisküvi tabanının üstüne dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 50-60 dakika pişirin.Fırını kapatın ve kapağını hafif aralayın. Pişen cheesecake soğuyana kadar fırının içinde bekletin.

DSC04103

Cheescake sosunu paketin üzerindeki gibi hazırlayıp soğutun. Soğuduktan sonra cheesecakein üstüne dökün ve buzdolabında bir gece bekletin. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top