Kurufasulyeli kek. AAA nereden çıktı diyeceksiniz ama çok lezzetli oluyor. Kestane tadı varmış gibi geliyor.
Ispanağı antep fıstığı diye kandırıyoruz. Fasulyeyi kestane diye :))
Bu kadar jelibon, bonibonla süslemenin nedeni çocuklara cazip gelmesi içindir. Yoksa tadı gerçekten güzel oldu.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker,
- 4 kaşık kakao
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1/2 su bardağı kırık ceviz, isterseniz fındık
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üstüne kestane şekeri püresi
Yapılışı:
Yumurtanın aklarını şekerle iyice çırpın. Sonra içine sarılarını atın, karıştırın. İçine sütü, sıvıyağı, kakaoyu, cevizi ve haşlanmış fazla ezilmeden parçalara ayrılmış kuru fasulyeyi ekleyin.Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuduktan sonra üstüne kestane şekerini püre haline getirin ve sürün. İsterseniz çikolata sosu yapıpda sürebilirsiniz.
Yorum Gönder