Malzemeler:
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday,
- 1/2 su bardağı nohut,
- 1/2 su bardağı fasulye,
- 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
- 6 adet kuru incir,
- 1/2 su bardağı fındık içi,
- 1/2 su bardağı ceviz içi,
- 2,5 su bardağı toz şeker,
- 2-3 dilim portakal kabuğu,
- 1 kahve fincanı gül suyu,
- 1 paket vanilya,
- Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır ayrı kaplarda ıslatılır.
- Bütün malzemelerin sığacağı geniş tencerede, ince kıyılmış portakal kabuğu ve buğday beraber haşlanır. Ayrı kaplarda İyice pişirilmiş ve suyu süzülmüş nohut ve fasulye konur birlikte 15-20 dakika kaynatılır.
- Şeker ilave edilir, karıştırılır.
- Ateşten alınmadan 10 dakika önce, temizlenmiş yıkanmış üzümler, ufak doğranmış incirler, su içinde bırakılarak kabukları soyulmuş fındıklar içine atılır. Gül suyu ve vanilya konur.
- Ateşten alındıktan sonra kaselere boşaltılıp, ceviz, tarçın, nar taneleri ile süslenir.
Yorum Gönder