0

Tam da yılbaşı gelirken, yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı İşkembe çorbası tarifi vereyim dedim.
Bol kalorili , bol uyandırmalı bir tarif. Yılbaşı gecesi neşeniz bol ve daim olsun inşallah.

Malzemeler:
  • yarım kilo kadar işkembe
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1.5 litre kadar su
  • Tuz , karabiber , istenirse pul biber
  • Üstüne 6 diş sarımsak ve 1 fincan sirke ( biz yerken çorbanın üstüne ilave ediyoruz. Herkes istediği kadar ilave ediyor.)
Yapılışı:
  1. İşkembeleri sıcak suda bol bol yıkayın. Bir kaç kez sirkeli, tuzlu suda bekletin. İçiniz ne kadar zaman sonra rahat edecekse yıkamayı bırakın :) Benimki biraz uzun sürüyorda :)
  2. İşkembeleri küp küp doğrayın. Düdüklü tencereye yaklaşık 1.5 litre su koyarak pişirin. Başka bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarısını , limonu çırpın. İçine su ekleyerek pürüzsüz hale getirin. İsterseniz el blendırı sokabilirsiniz. Düdüklü tenceredeki çorbanın içine terbiyeyi ekleyin. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika daha pişirin. İçine tuzunu, karabiberini koymayı unutmayın. Çorbanın içine yağ koymaya gerek yok. Zaten bol miktarda hayvansal yağ içermekte :(
  3. Üstüne havanda dövdüğünüz sarımsaktan ( havanın içine biraz tuz katarsanız sarımsak çok daha kolay dövülür) ve sirkeden bir sos hazırlayın. Çorba ile birlikte sunun. İsteyen çorbasının üstünü ekleyebilir. Yalnız sirke sarımsaksız bir işkembe çorbası düşünülemez.

Yorum Gönder

 
Top