MALZEMELER:- 1,5 su bardağı irmik,
- 125 gr margarin veya tereyağı,
- 1,5 yemek kaşığı çam fıstık veya istenilen miktarda iri dövülmüş ceviz,
- 1 su bardağı su,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı şeker,
YAPILIŞI:- Yağ eritilir irmik konulur, kısık ateşte 30-35 dakika pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Süt, su ve şeker eklenip karıştırılır. Kapak kapatılır, hafif ateşte ara sıra karıştırılarak suyu çektirilir.
- 15-20 dakika bekletildikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir. kapak kapatılarak demlendirilir.
- Üzeri tarçın ile süslenerek sıcak veya ılık servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
CHEESECAKE Küçük aşçım yine iş başında...Uyuyan Şef... Çocukta fobi oluştu. Ben fotoğraf makinasını [...]
Jan 27, 2014
Hanım öpücüğü tarifiMalzemeler150 gr yumuşatılmış tereyağı115 gr pudra şekeri1 yumurta1 çay kaşığı badem esansı115 gr çe[...]
Jan 06, 2014
midye tatlıGEREKLİ OLANLAR1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağ1 adet yumurta1 yemek kaşığ[...]
Dec 29, 2013
kolay karamelGerekli olanlar2 su bardağı şeker2 su bardağı süt2 yemek kaşığı tepeleme nişasta3 yemek kaşığı terey[...]
Dec 13, 2013
Etimek tatlısı tarifiMalzemeler:Bir paket etimekŞerbet için;1,5 bardak şeker2 bardak suMuhallebi için:750 ml süt6 ka[...]
Nov 25, 2013
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.