DALYAN PATATES
Malzemeler4 adet büyük boy patates
1/2 çay bardağı iç bezelye (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı un
2 adet havuç (haşlanmış)
4 adet yumurta (haşlanmış)
1/2 demet dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp püre haline getirelim. Unumuzu ilave edip hamur gibi yoğuralım. Tezgah üzerine düz bir şekilde düzleyelim. Haşlanmış havuçları uzunlamasına dörde keselim. yumurtalarıda yine uzunlamasına ikiye doğrayalım. Düzlediğimiz patatesin ortasına havuçları ve patatesleri dizelim. Dereotunu ve bezelyeleri yerleştirelim. Tuz ve karabiberimizi serpelim. Patatesimizin her iki tarafını birleştirip dalyan köfte şekline getirelim. Bir müddet dolapta soğutalım. Önceden ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika patateslerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis yaparken dilimleyelim afiyetle yiyelim.(Ben fırında biraz fazla tutunca dalyan patates biraz yayıldı)
DALYAN PATATESİN ŞİFASI
01. İdrar söktürücüdür.
02. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına faydalıdır.
03. Anne sütünü artırır.
Yorum Gönder