YOĞURTLU PAZI
Malzemeler1 demet pazı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, pulbiber
Yapılışı
Pazılarımızı bir tencerede çok az bir sıvı yağ koyarak haşlayalım. Diriliklerini kaybedince servis tabağımıza alalım. Yoğurdumuzun içerisine tuz atalım. Dövülmüş sarımsaklarımızı karıştıralım. Pazılarımızın üzerine gezdirelim. Tereyağında pulbiberimizi yakalım ve Pazının üzerindeki yoğurdun üzerine gezdirerek afiyetle yiyelim.
YOĞURTLU PAZININ ŞİFASI
01. İştah açıcıdır.
02. Vücuda kuvvet verir.
03. Hazmı kolaylaştırır.
04. İdrar söktürür, kabızlığı önler.
05. Öksürüğe karşı iyi gelir.
06. Kansızlıkta faydalıdır.
Yorum Gönder